Traktamente Århus 2020

Om du ska på tjänsteresa till Århus kan det vara bra att ta reda på aktuellt traktamente för resor till Danmark. Skatteverket reglerar varje år gränsen för traktamente för alla länder i världen. De belopp som är satta för Danmark och övriga länder begränsar det maximala beloppet som en arbetsgivare kan betala ut till en anställd utan skatteplikt. Vid resa till exempelvis Århus är tanken att traktamentet ska täcka de ökade levnadskostnader som uppstår i och med resan, exempelvis för restaurangbesök och vardagliga småutgifter.

För 2020 har Skatteverket beslutat om ett maximalt traktamente på 1016 svenska kronor per dag för resor till Århus då det är det maximala traktamentet för resor till Danmark. Om du under din resa till Århus även kommer att besöka andra städer i Danmark är traktamentet detsamma även för dessa städer. Däremot om du kommer att besöka närliggande länder i Europa eller andra delar av världen så behöver du även ta reda på aktuellt traktamente för dessa länder.

I Århus, och hela Danmark för den delen, används valutan Dansk krona som betalningsmedel. Innan en resa till Århus kan det vara bra att ta reda på aktuell valutakurs (växlingskurs) för Dansk krona. Valutakoden för Dansk krona är DKK, vilket är bra att veta när du söker aktuell valutakurs för Dansk krona.

Ett tips är att en sökning på Google enligt nedan ger aktuellt värde på 1 DKK inför din resa till Århus.

1 DKK to SEK

Du kan självklart även omvandla andra belopp i Dansk krona till svenska kronor på samma sätt.

10 DKK to SEK

100 DKK to SEK

100 DKK to SEK